Maar liefst 430 deelnemers gingen van start zaterdagavond 19 oktober bij de vierde editie van ons evenement “ALS het licht uit gaat”. Jan Zuring sprak een kort woordje en las zijn gedicht voor wat hij speciaal schreef voor de derde zaterdag van oktober. Daar werd iedereen even stil van.

Na het startsein zette zich een sliert van licht in beweging onder begeleiding van “de Koperblazers” om zich onderweg te laten verrassen. Een show van vuurgeesten bij landgoed Soeterbeek. Gouwe ouwe muziek door “De Bent” bij de borrel in de koeienstal van de familie Sanders, duo “Jee & Vee” op het Wasven. Muziek in het bedrijfsgebouw van de Waterzuivering en bij terugkomst op de Atletiekbaan opnieuw een muzikaal onthaal door ”de Koperblazers”.

Het parcours was op sommige plaatsen flink soppig door de vele neerslag. We hadden geluk dat het aangenaam en droog weer was tijdens de tocht. De mountainbikers kwamen onder de modder op de Atletiekbaan terug.

In de kantine stond een gesponsorde kipburger te wachten. En onder het genot van een glas Belgisch bier werd het nog een mooi feestje met muziek van DJ’s P&R. En wat ook dit jaar weer bleek, met mountainbikeschoenen kun je prima dansen.

Wij bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid. En voor alle vrijwilligers, samen met jullie maakten wij er weer een succesvol evenement van. Bedankt en tot 17 oktober 2020!