Jan Zuring CheckEind juli 2018 ontving Jan Zuring uit handen van Driek Verdonk een symbolische cheque ter waarde van € 3799,50. Dit bedrag is de opbrengst van de Atb avondtocht “ALS het licht uit gaat” editie 2017. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de stichting Ledro4life, een stichting die ALS projecten financieel ondersteunt.

Op het moment van de overhandiging zat Jan naar de Tour de France te kijken. Hij zette de tv graag uit om tijd te maken voor de reden van mijn bezoek. Jan is niet alleen een echte prater, maar ook een niet onverdienstelijke schrijver. Hij heeft drie boeken geschreven, waarvan de gedichtenbundel “Als het licht uit gaat” inmiddels is uitgegeven. Van deze bundel zijn er inmiddels al meer dan 1000 verkocht. Het resterende deel van de oplage (ruim 800 stuks) heeft hij beschikbaar gesteld om te verkopen. Daardoor kunnen wij het sponsorgeld van 2018 vergroten. De verkoopprijs is € 10 exclusief porto. De opbrengst gaat volledig naar onze organisatie “ALS het licht uit gaat”.

De bundel telt 40 korte gedichten en is een mengeling van leuke, ontroerende, originele teksten en onverwachte overpeinzingen over alledaagse en grote dingen. De inhoud is komisch met hier en daar een scherp randje, geschreven door een ras optimist.   

Wij zijn Jan erg dankbaar voor zijn gift. Jan Zuring is voor ons een levend voorbeeld hoe hard geld voor onderzoek naar ALS nodig is. Jan is ook het levende bewijs dat er - wanneer deze slopende ziekte jou treft –  toch ook nog veel van het leven te genieten valt!