Zaterdagavond 20 oktober om 18.30 uur, meldden de eerste deelnemers aan de Atb-avondtocht “ALS het licht uit gaat” zich al. De toertocht was een nog groter succes dan vorig jaar! Waar vorig jaar regen de fietsers behoorlijk parten speelde, hadden zij nu droog weer en een aangename temperatuur.
Aangemoedigd door onder andere Jan Zuring en onder muzikale begeleiding van de Koorenbouters uit Dordrecht, gingen uiteindelijk 345 deelnemers van start.
Alle inspanningen en hulp van onze vrijwilligers en de financiële bijdragen van de sponsoren wierpen hun vruchten af. De deelnemers waren het na afloop grondig eens: het was weer een mooie tocht, met onverwachte momenten en locaties. Waterschap de Dommel overtrof zichzelf. Zij hadden dit jaar zélf een parcours over het terrein van de waterzuivering uitgezet. Al fietsend door de pomphal genoten de fietsers van een geweldige lichtshow.  En zo waren er meer ludieke momenten. Houd de website van www.alshetlichtuitgaat.nl en YouTube in de gaten voor de after-movie die binnenkort gepost wordt.  Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een gesponsorde hamburger van Bakx food en konden zij stoere verhalen uitwisselen onder het genot van een goed glas Belgisch fietsbier, Kwaremont. Op een verzoeknummer aan de DJ werd zelfs even gedanst.
Noteer alvast de derde zaterdag van oktober 2019 in jouw agenda om weer geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de slopende ziekte ALS!
Het bedrag dat dit jaar bij elkaar gefietst is, wordt binnenkort op deze site gepubliceerd.

Namens de organisatie,
Driek Verdonk