Het weekeind van 2 en 3 juni was een deel van de organisatie van “ALS het licht uit gaat” actie tijdens LakeBike24 in Best.We reden in twee teams mee en werden respectievelijk 5e en 10e in de 6 uur marathon . Natuurlijk konden we het niet laten om onze ATBtocht van 20 oktober onder de aandacht te brengen.

IMG 5530

Beste bezoeker van deze site, als je op deze site bent gekomen heb je op een of andere manier iets met de ziekte ALS. Er is een nummer en clip gemaakt door de band After Years met een zeer toepasselijke tekst misschien wel leuk om er even naar te kijken.
Kijk voor meer op https://www.alsacties.nl/team/als-maten-tellen-10-juni-2018-gebouw-t

 

De tocht 2017 werd mede een succes door professionelere aanpak van onze PR. Sponsoren maakten diverse reclame-uitingen mogelijk. Minflyers werden bekostigd door de Velosoof. Punt Scherp drukte voor een sterk gereduceerde prijs de posters. 2500 bierviltjes werden gratis geleverd door Bierviltjes.nl. Heerings2wielers betaalde de reclame aan de achterkant van de viltjes. King Cycle leverde de polsbandjes en gaf een financiële bijdrage. De Sticker Company leverde 25 maal autobelettering, waardoor we erg opvielen. Gemeente Eindhoven plaatste tweemaal 8 dagen op 12 billboards 24 uur onze reclame-uiting aan de invalswegen van Eindhoven. Een anonieme sponsor verzorgde twee banners van maar liefst 1 bij 5 meter, die bij divers toertochten werden opgehangen. Fietsbordjes waren niet bestand tegen de sterke wind tijdens de tocht. Deze werden spontaan geleverd door de Sticker Company, maar een gegeven paard…...

Promotie tijdens GB24Tijdens Gulbergen24 op 23 en 24 september 2017 te Nuenen proberen 16 man/vrouw van W-ATB-team Eindhoven, verdeeld over twee teams, weer zoveel mogelijk PR te maken voor het daarop volgende ATB evenement “ALS het licht uit gaat” op 28 oktober. Er zullen posters worden opgehangen. De organisatie zal gevraagd worden of zij weer een flyer over deze avondtocht in de goodybag, die ieder jaar uitgereikt wordt aan de deelnemers, willen stoppen.
Met als doel om op 28 oktober zoveel mogelijk inschrijvingen te kunnen realiseren. Hoe meer inschrijvingen hoe meer sponsorgeld we ophalen voor de bestrijding van ALS.

 

 

 `

 

Eind 2016 werd ik benaderd door Ben Beckman van Stichting Ledro4life om op 5 mei tijdens het eerste lustrum aanwezig te zijn in Italië op hun evenement. Voor een relatief kleine stichting die wel heel veel geld inzamelt voor ALS, was ik het vanuit  mijn functie ‘verplicht’ om deze uitnodiging aan te nemen en af te reizen naar het dorpje Pieve di Ledro ten westen van het Gardameer.

Hoewel mountainbiken voor mij helemaal nieuw was, ging ik deze sportieve uitdaging - als algemeen directeur van Stichting ALS Nederland-  in Italië graag aan. Op vrijdag 5 mei ging ik, gewapend met een gehuurde mountainbike, de berg op.

De rit had een klim van meer dan 1000 hoogtemeters en een totale lengte van 48 kilometer. Om half tien startten eerst een veertigtal wandelaars. Tientallen minuten later startte ik met zo’n kleine dertig mountainbikers. De fraai uitgepijlde route leidde ons door het prachtige landschap van de uitlopers van de Dolomieten.

Halverwege deze klim fietste ik een deel samen met Driek Verdonk. Hij vertelde mij over zijn initiatief, ‘De tweede editie ATB avondtocht voor ALS in Eindhoven’. Hij vroeg mij onder andere een artikel te schrijven voor hun website ‘ALS het licht uit gaat’ over mijn ervaring in Italië.

Behalve dat ik het fietsen zeer vermoeiend vond, genoot ik van het mooie landschap en vergezichten in Noord Italië. Verder kan ik alleen maar veel lof uitspreken voor de organisatie en de deelnemers van dit Italiaanse event. Tijdens mijn verblijf proefde ik een geweldige saamhorigheid binnen een gemêleerde groep van jong tot oud. Ook bijzonder vond ik het dat, speciaal voor het vijfjarig jubileum, voor een aantal ALS patiënten mét verzorgers uit Nederland een vakantie in Italië was geregeld. En vervolgens onthaalden deze mensen ons enthousiast bij de finish na het volbrengen van de tocht. Mijn spieren deden behoorlijk pijn, maar ik wist dat dit na een paar dagen over zou zijn. Voor de patiënten die lijden aan de ziekt ALS is dit helaas niet meer het geval.

Nadat de laatste medaille was omgehangen na het volbrengen van de wandel- en ATB tocht, werd het tot dan toe opgehaalde bedrag bekend gemaakt. Op een paar centen na was dat € 64.000. En om dit te vieren, sloten we de dag feestelijk af met Italiaanse lekkernijen en muziek. Al bij al een pracht initiatief van mensen die de strijd tegen ALS een warm hart toe dragen.

Ik hoop van harte dat het op 28 oktober in Eindhoven ook zo’n geslaagd evenement zal zijn. En dat het aantal deelnemers van 170 personen van vorig jaar ver overschreden zal worden!

Veel plezier toegewenst namens Stichting ALS Nederland.

Gorrit-Jan Blonk,

Algemeen directeur Stichting ALS Nederland

directeur ALS

Van John van der Kruijssen ontvingen we dit bericht, hij was dit jaar voor het eerst op zijn ATB voor ALS gaan fietsen. 

 

In Valle Di Ledro in Italië is dit jaar op 5 mei 2017 voor de vijfde keer een fiets- en wandeltocht voor onderzoek naar ALS (spierziekte) georganiseerd. 
De organisatie hiervan wordt verzorgd door Ledro4life.

We hadden dit jaar prachtig weer: dat was maar goed ook, want het was een pittige tocht voor de meeste deelnemers. 
De tocht was mooi met diverse uitdagingen waaronder een klim van 10 kilometer van de Panici en totaal meer dan 1700 hoogte meters. 
Er zaten uiteenlopende stijgingspercentages tussen, maar het mooie uitzicht op de top van de berg deed de zware klim snel vergeten.

De afdalingen en de rest van de tocht zaten vol stijle singel tracks en mooie uitzichten.

Na de tocht genoten we van een lekker drankje, heerlijke pasta en - voor wie wilde - een massage. 
Het duurde nog lang voor het weer stil was…...

De tocht was een prachtige ervaring en we hopen dat volgend jaar nog meer deelnemers zich zullen inschrijven.

We hebben een mooi resultaat behaald: het bedrag dat er opgehaald is groter dan vorig jaar.

In totaal werd 63.999,61 Euro bij elkaar gewandeld en gefietst.

Wie weet tot volgend jaar?!

Gelezen in het Eindhovens Dagblad 24 maart 2017


spinning2017De ALS spinning marathon op 17 maart bij sportstudio Bagheera bracht maar liefst € 2676 op voor de Stichting Ledro4life. Ook een aantal leden van W-ATB namen deel aan dit sportieve evenement. Zij zijn dikwijs te vinden waar het iets met ALS te maken heeft. Zeker als het gaat om mountainbiken of in dit geval spinnen voor een goed doel. Eerst lekker trappen en na afloop nog napraten onder het genot van een hartige hap en een biertje. Het was een goed sfeertje daar bij sportstudio Bagheera in Eindhoven.

Lero4Life optLets beat ALS together – 5 mei 2017
Ledro4life is een jaarlijks, eendaags wandel- en moutainbike evenement in het prachtige Valle di Ledro in Italië. Ledro4life is ontstaan ter nagedachtenis aan Giorgio Brigà, in 2012 overleden aan ALS. Met hem en vele andere ALS patiënten in gedachten wordt jaarlijks een keiharde sportieve strijd aangegaan tegen ALS. Ledro4life stelt zich één doel: de ziekte ALS de wereld uit te helpen en zamelt hiervoor geld in.  De organisatie bestaat uit een klein bevlogen team en dankzij de enorme inzet van de deelnemers heeft Ledro4life in 4 jaar al €148.341,- opgehaald voor ALS onderzoek. Op 5 mei 2017 vindt Ledro4life voor de vijfde keer plaats. Ja, ik doe mee! Ga naar Ledro4Life.