Eric van de Sande 305-09-2021

Er waren twee woorden die niet in Eric zijn woordenboek voor kwamen: verliezen en opgeven. Opgeven heeft hij nooit gedaan! Maar helaas heeft hij de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte ALS niet kunnen winnen. Eric was een moutainbiker in hart en nieren.

We wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

 


 

Niet alleen bekende Nederlanders worden getroffen door ALS. Een half jaar geleden werd bij Eric van de Sande uit Eindhoven, geen onbekende in de wielerwereld, ook deze dodelijke spierziekte vastgesteld. Eric was onder andere de mecanicien van Bart Brentjens tijdens drie Olympische spelen, manager van een jong mountainbiketeam en hij werkte ook in verschillende gespecialiseerde (sport)fietszaken. Tijdens al de edities van Gulbergen24 was hij dé MTB-er die bij de snelste van het parcours hoorde. Kortom een moutainbiker in hart en nieren.

Eric en zijn familie hebben nu alle hoop op stamceltherapie gevestigd. Daarvoor is zijn gezin een crowdfundingsactie gestart, met als doel zo snel mogelijk met deze therapie in Duitsland te kunnen starten. Afgelopen 19 juli werd het startsein voor deze actie gegeven met een benefietavond, inclusief veiling, in het Eindhovense wielercafé ‘De Cyklist’. 

De avond leverde een prachtig startbedrag op. Het hele verhaal van deze geslaagde avond lees je hier 

Via een speciaal hiervoor ontworpen site kunnen je doneren aan de Stichting ‘We houden Eric in het zadel’. 
Voor meer info: wehoudenericinhetzadel.nl.

Wij van “ALS het licht uit gaat” wensen Eric veel sterkte en wil je hem steunen, ga naar zijn website en doneer.
 

Eric van de Sande

 

 

 

 

 

 


 

In de media george kooymansverscheen begin dit jaar het bericht dat George Kooymans, gitarist en zanger van de Golden Earring ernstig ziek is en aan ALS lijdt. Ook hij werd getroffen door deze vreselijke rotziekte waar nog geen kans op genezing voor is gevonden. Lees hier het artikel in het Eindhovens Dagblad.

Nu er een bekende Nederlander getroffen wordt door de ziekte ALS staan er wellicht meer mensen stil bij deze ziekte. ALS, wat is dat, waar lijd je dan aan, wat gebeurt er met je lichaam, kun je beter worden?

Hoe meer mensen betrokken raken, hoe meer geld er opgehaald kan worden voor onderzoek om deze vreselijke ziekte een halt toe te roepen dat je nog wel kwaliteit van leven behoudt en niet per definitie overlijdt als je getroffen wordt.

 

 


 

Afgelopen oktober schreven wij over een van onze sponsoren Rob van Rooij, een lichtkunstenaar van Glow dat hij lichtkunstgeschenken maakte voor ziekenhuizen in Noord-Brabant. Vanwege Corona duurde het even voordat de onthulling plaats kon vinden.

Op 12 en 13 juli was het dan eindelijk zover en zijn de lichtsculpturen Perpetual People I en II in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en Maxima MC in Veldhoven onthuld. Bekijk hier de aftermovie van deze onthullingen


 

 

DUitgesteld tot 2021e RIVM-voorschriften en 1,5 meter regel, hebben ertoe geleid dat de 5e editie van "ALS het licht uit gaat” naar volgend jaar wordt doorgeschoven. Dit was voor ons als organisatie geen kwestie van willen, maar moeten: een gedwongen keuze.

Als organisatie bespraken we verschillende mogelijkheden om in 2020 ons evenement eventueel toch door te kunnen laten gaan. Helaas kwamen we tot de conclusie dat er geen goede alternatieven zijn, om bovengenoemde redenen, die recht doen aan ons evenement. Daarom besloot de organisatie de editie 2020 af te lassen. Wij vinden dit niet alleen als organisatie heel jammer, maar ook voor ons goede doel ALS.

Wij bedanken diegene die zich al aangemeld hadden als vrijwilliger. Maar óók de anderen die twijfelden om zich aan te melden vanwege de hele situatie rondom corona. Daarnaast bedanken wij ook de sponsoren en de diverse locaties die óók hun toezeggingen deden of terughoudend waren vanwege de ontwikkelingen rondom corona. Gezondheid gaat immers boven alles.

Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte over de voortgang en ontwikkelingen over de 5e Editie in 2021. Hopelijk draagt u ons dan óók weer een warm hart toe. Graag tot dan!


 

De wielersportbond NTFU promootte in januari 2020 in een nieuwsbrief van Fietssport de 10 beste toertochten. 
Wij zijn trots dat we er ook bij staan. Tot ziens op 16 oktober 2021!

AlsHetLichtUitGaat Jan

Lichtkunstgeschenken aan ziekenhuizen in Noord- Brabant

impressie perpetual peopleEen van onze sponsoren Rob van Rooij, een lichtkunstenaar van Glow maakt lichtkunstgeschenken voor ziekenhuizen in Noord-Brabant. Naast Glow maakt Rob lichtkunstinstallaties voor evenementen in Brabant. Tijdens “ALS het licht uit gaat” maakte hij bij Waterzuivering Eindhoven en bij landhuis Soeterbeek in Nuenen mooie projecties. Om die reden brengen wij dit project onder de aandacht.Lichtpuntje De installaties zijn een blijvend aandenken aan de inzet van het zorgpersoneel en de verbondenheid en dankbaarheid van de mensen waarvoor ze dit deden. Als het beoogde doel van € 10.000 van de inzameling bereikt is, vindt de plaatsing van de installaties vindt plaats in oktober in het openbare gedeelte van de ziekenhuizen. Wanneer je dit initiatief een warm hart toedraagt, doe dan mee en doneer "LICHTpuntjes" in de vorm van een financiële bijdrage om dit project te realiseren.

De looptijd van het project is voorbij. Het project heeft € 8.690 (86% van doelbedrag € 10.000) behaald. Met dit bedrag kan het project toch gerealiseerd worden!