Reacties van deelnemers tocht 2019;
Eric Mekes;
Afgelopen zaterdag heb ik mee gefietst met de ATB avondtocht in strijd tegen ALS. Dankjewel dat ik mee mocht doen. Wat een perfect georganiseerde tocht en zo passend voor het doel waarvoor gefietst werd. Volgend jaar ben ik er weer en draag ik m'n steentje weer bij.

Jeroen de Haas;
Het was een toffe route.

Noortje Dingen;
Geweldig genoten van de hele tocht ??

Lukas Beneken;
Dankjulliewel allemaal en speciaal Driek!! Het was fantastich ?

Rutger van de Zanden;
Top Driek!

Twan Ampting;
Foto van groepje deelnemersDeze foto zou ik nog doorzetten naar jullie. Bedankt voor de super georganiseerde tocht en de fantastische ambiance en aankleding. Tot volgend jaar!

Richard Meuken;
Enorm bedankt voor jullie inzet, wij als rijders hebben genoten. Net klaar met het schoonmaken van mijn MTB ?

Ingemar Lubbers;
Sluit ik me helemaal bij aan, we hebben genoten!?‍♂️?‍♀️

Wesley Welvaart;
Super georganiseerd weer! Volgend jaar weer aanwezig ? Bedankt aan de organisatie en alle vrijwilligers!

Marcel van Bemmel;
Het was erg leuk en goed georganiseerd. Bedankt.

.

Elle Verhoeven.jpg

Ik ben hier ook niet geweest niet ervan bewust dat ik ergens een afslag heb gemist

Helaas ben ik niet overal gekomen, soms een klein beetje verkeerd gereden. Miste onder andere de muzikanten op het Lunetterrein.

De route op zich heel mooi uitgezet langs mooie locaties gereden en leuke verassingen onderweg. Maar de bewegwijzering kon idd vooral de laatste 15 km beter.

Je hebt zo wel eens van die dagen, dat het net op een wat ongelukkig tijdstip begint te regenen. Dit was er een mooi voorbeeld van!  ;-)
Desalniettemin heb ik me prima vermaakt langs het parcours van #Alshetlichtuitgaat Veel regen, veel vrolijke mensen, wonderlijk hoe dat werkt bij zo'n tocht in het donker. Iedereen wordt nat en smerig, niemand vindt het erg. Het gros rijdt verkeerd, de kas met fruit in de maak wordt zelfs door maar twee fietsers gevonden. Al wachtende bij de IJzeren man zien we de fietsers op een gegeven moment ook van beide kanten naderen, iets wat toch ook bepaald niet de bedoeling was...
Kortom, never a dull moment!

Het was goed soppig gisterenavond. Ook in een slootje gekukeld ergens bij Tongelre en iets in schouder gebroken. Toch maar gewoon doorgefietst en een blond biertje gepakt. Toch een leuke tocht. Volgende keer toch een sterkere lamp meenemen. Slootje lag wat verdekt.

…Normaal ga ik fietsen wat voor weer het ook is, als ik met mijn fietsmaten heb afgesproken. Deze zaterdag moest ik toch even over mijn helm strijken vóórdat ik mijn fiets uit de garage haalde. Op weg naar mijn opslag van motoren en ATB fietsen, waaide de bamboe in mijn tuin, zowat in een hoek van 90 graden tegen mijn gezicht . Dat was nog niet het ergste:  deze dag was ik al vanaf  17.00 uur ‘s middags zeiknat geregend.
Om 18.00 uur was afgesproken op de vaste plaats - 't Frietkot - waar we normaal elkaar zondags s’ morgens treffen. Nu rook de je de frietlucht ook,  maar ik had goed gegeten. Mijn maat stond al te wachten en voor dat we wegfietsten riep hij nog. “ALS we nu eens alleen die gratis hamburger gaan halen en die bagger in het bos laten voor wat het is?” Ik ken mijn maat goed; wanneer hij eenmaal in het bos is, weet hij niet meer van ophouden.
“Niet zeuren: het is voor het goede doel!“ En we trapten het stuk tegen de wind in naar de startplaats. We hadden vooringeschreven, maar daar hadden we niet heel veel profijt van! De lange rij bij de inschrijftafel gaf wel aan dat we niet de enigen waren die op deze avondtocht afkwamen. Om 19.30 uur starten werd iets later, maar dat kwam omdat er een ALS patiënt een woordje deed (waar ik niets van gehoord heb. De wind waaide mijn helm er zowat af).
De tocht was meer dan verassend. De opbouwers van deze tocht hadden er veel werk van gemaakt. Modder en nog eens modder zorgde ervoor dat het tempo echt wel heel wat lager lag dan ik gewend ben van ons. Hier en daar even een pijltje gemist, en waar ik allemaal geweest ben kan ik eigenlijk niet eens zeggen. De waterzuivering heb ik herkend. We zijn ergens over een brug gekomen waar kinderen ons aan het schrikken probeerden te maken. Voor mijn gevoel zijn we twee kilometer langs een hek gereden waar de hoogspanningskabels knetterden. Over het terrein van een padvindersclub die er een heel leuk pretpark van gemaakt hadden.
En daar herkende ik wel weer de IJzeren Man, waar de organisatie een compleet festival park maakte inclusief muziek en licht. Een of andere verklede malloot bood me een borrel aan en zoals ik altijd zeg: “Van fietsen krijg je dorst”, nam ik er twee. Terug op de atletiekbaan heb ik nog niet de helft van de hindernissen genomen: moe en drijfnat wilde ik niet mijn nek breken over de mooie obstakels die ik anders misschien wel twee keer zou hebben genomen. Nu was alles spekglad van alle modder. Het muzikale onthaal was prima, beter dan de wachtrij bij het afspuiten van de fietsten. Sommige dingen zijn dan ineens niet meer belangrijk. De hamburger lokte - daar dacht ik trouwens al vanaf ‘ons’ frietkot aan - die, in combinatie met een heerlijke trappist, de beloning zou zijn. Deze keer geen afsluiting van een schuimbad door de brandweer (!), hoewel we wel door een lege, aangelegde badkuip reden. Jammer, vorig jaar was dat een geweldig fotomoment.

Mijn maat is de volgende dag wel Scherpenheuvel Hapert gaan rijden. Ik had genoeg gehad aan de nattigheid in Eindhoven. Om 5 uur ’s morgens vroeg  er weer uit om 100 km door de stromende regen te rijden was me te veel. Voor mij ‘ging het licht uit’ om middernacht en ik heb die zondagochtend heerlijk ontbeten met mijn vrouw en kinderen.
Tot volgend jaar organisatie en bedankt!
Adriaan van Beers

Gelezen in het Eindhovens Dagblad 24 maart 2017


spinning2017De ALS spinning marathon op 17 maart bij sportstudio Bagheera bracht maar liefst € 2676 op voor de Stichting Ledro4life. Ook een aantal leden van W-ATB namen deel aan dit sportieve evenement. Zij zijn dikwijs te vinden waar het iets met ALS te maken heeft. Zeker als het gaat om mountainbiken of in dit geval spinnen voor een goed doel. Eerst lekker trappen en na afloop nog napraten onder het genot van een hartige hap en een biertje. Het was een goed sfeertje daar bij sportstudio Bagheera in Eindhoven.

Beste Driek,
Om deze reden fietste ik mee tijdens de avondrit Als het licht uit gaat.
Al zwetend in de Ardennen op een stijl bospad van Houffalize voel ik de pijn in mijn spieren van mijn bovenbenen. Mijn kuiten doen pijn alsof er door een hond in gebeten wordt. Maar ‘s avonds bij de open haard voel ik het al weg trekken. De volgende dag ga ik dat zelfde pad weer op met de wetenschap dat ik de pijn en vermindering van spierkracht weer ga krijgen na een paar klimmetjes. Maar weet ik ook dat dit weer vanzelf overgaat. De ziekte van een maat die aan ALS lijdt denkt zo al lang niet meer zittend in zijn rolstoel. Daarom fiets ik deze ATB-tocht in strijd tegen ALS.

Op 14 november 2016 schreef Jose Tampoebolon
Hoi Driek,
Ik was heel blij met mijn lampje. Had een goed zicht. Mijn eerste tocht is goed bevallen en ik wil je dan ook via deze weg bedanken voor de organisatie.
Nog wat tips voor de volgende keer. Niet alle pijlen waren even goed zichtbaar. En de rij bij het afspoelen van de fiets was wat lang. Misschien volgende keer meer afspuitpunten?
Vriendelijke groet

Op 13 november 2016 schreef Niek
Beste meneer Verdonk,
Was keileuk! Beetje glad in de bochten ???? en we waren 1 van de eersten en hebben paar keer bordjes goed moeten zetten die omgedraaid waren door? Wandelaars of andere eikels. Maar erg goed georganiseerd en prettige sfeer ondanks de beladenheid van de ziekte ALS.
Graag bedank ik u voor het meenemen van het pompje. Ook bedank ik u en de rest van de mensen die mee hebben gewerkt aan de tocht voor een zeer geslaagd evenement! Mochten jullie in het vervolg mensen kunnen gebruiken in de voorbereiding van dit soort evenementen, dan kunt u mij altijd vragen. Het lijkt mij namelijk erg leuk om te doen.
Met vriendelijke groet.